Читај ми!

Културни дневник

Гост Културног дневника је Игор Станковић, директор Фестивала ауторског филма, поводом двадесетседмог издања Фестивала, који ће се одржати од 26. новембра до 3. децембра 2021. године.

 

Награда Раша Плаовић, коју Народно позориште у Београду додељује за најбоље глумачко остварење на свим београдским позоришним сценама у сезони 2020/2021, припала је Миодрагу Микију Крстовићу за улогу Милоша у представи Цемент Београд, у режији Себастијана Хорвата и продукцији Београдског драмског позоришта. Награда му је уручена данас, на Дан Народног позоришта. Промоција нове књиге новинарке Бранке Оташевић Триптих, која представља збирку критика, репортажа и извештаја које је написала током пет деценија каријере, одржана је у Клубу РТС. Представа Загреб - Београд виа Сарајево према драми Јелице Зупанц, у режији Горчина Стојановића, премијерно је изведена у Југословенском драмском позоришту. Овом представом обележава се 60 година од Андрићеве Нобелове награде. Нема сумње да са појавом Covida, човечанство никада више није било запитано куда је пошао свет и уплашено за своју будућност.

Филозоф Срећко Хорват у својој новој књизи После апокалипсе нуди увид у могућу будућност. У горњем фоајеу Атељеа 212 у току је изложба колажа посвећених овом театру, а чији је аутор уметник Вељко Михајловић.

Завршена је прва сезона анимираног серијала Аркејн, за који се испоставља да је, захваљујући армијама обожавалаца широм света, један од најгледанијих свих времена.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп културе, дизајна, нових технологија... Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредница: Селина Ловрен Аксентић
Реализатор: Марко Шотра
Монтажа: Дамјан Паунковић

 

 

 

 

Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]