Читај ми!

Храна за душу

"Храна са душом" то пишемо у позивници путницима било да долазе у високи или у еко-етно туризам из целог света.

Поред природних лепота, културно-историјског наслеђа, познатог гостољубља, наша трпеза чини да су доживљаји у Србији за незаборав. Зато, морамо да чувамо аутохтоне сорте, расе и негујемо прераду која краси нашу традицију. О томе у овом издању Знања имања говоре:

Ђурђица Јојић - завршава докторску тезу, на примеру портогизера у породичном винограду и винарији Мачков подрум у Иригу.

Станко Гроздић, наставник математике из села Нереснице код Кучева - у свом еколошком рају чува липске овце и мангулице.

Вериоца Жикић - нуди дарове Дунава и чувени сир шкрипавац у маштовитом простору неготинске крајине.

Малишани из предшколске установе "Лане" са удружењем "Зелена Оаза" Кучева - уче да поштују храну и природу која их окружује.

Уредник и водитељ: Јасмина Никитовић Стојичић
Новинар: Драгана Попов

 

Знање имање Знање имање

Аутор:
Јасмина Никитовић Стојичић

Храна је наша потреба и задовољство, а како да постане добар бизнис? Да ли је у пољопривреди извозна шанса Србије и колико је препознајемо? [ детаљније ]