Читај ми!

Уметност у четири руке

Право са концерта на Коларцу у студио Културног дневника! Лидија и Сања Бизјак са гудачким оркестром Музикон извеле су исти програм којим отварају овогодишњи СОМУС. Годинама уназад дуо Бизјак је део фестивала класичне музике у Сомбору који се ове године одржава од 28. до 31. октобра.

 

Екипа Културног дневника била је на потписивању књиге Љубомира Симовића у оквиру догађаја "Дани сајма књига" и на промоцији романа "Љубав у доба климатских промена" чешког аутора Јозефа Панека. Представљамо српске музичаре на 37. Београдском џез фестивалу и селекцију радова на 50. Салону уметности у Панчеву. Поводом Светског дана аудиовизуелне баштине говоримо о филму "Дан четрнаести" Здравка Велимировића. Водимо вас у Амстердам, у Музеј Ван Гога где је изложена откривена скица за један од Ван Гогових најпознатијих цртежа "Исцрпљен".

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп културе, дизајна, нових технологија... Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник Драгана Пантић
Реализатор Сања Реџић
Монтажер Дамјан Паунковић