Читај ми!

Немачка, дан после - Семафор реалнији од Јамајке

Зашто су Олаф Шолц и Кристијан Линднер релативни победници а Армин Лашет и Анелена Бербок релативни губитници избора и шта све још може да се промени и због чега?

Немачка постизборна комбинаторика колоритна је као папагаји који су се долетели на и око Ангеле Меркел у самом финишу изборне кампање приликом посете парку за птице. Немци су тако гласали да ће наследник Ангеле Меркел морати да окупи странке или у бојама семафора или заставе Јамајке. Влада може да буде и у бојама Фудбалског клуба Милан а математика дозвољава чак и Владу попут застава Кеније и Немачке. Последње три опције овог момента не делују реално а шта јесте реално? Да ли је битан Шолцов симболички капитал 1. места тј. да ли Лашет после силних гафова, чак и приликом убацивања листића у кутију може да буде канцелар? Колико ће тврди преговарачи да буду Зелени и Либерали?

Гости Ока:

Огњен Прибићевић, некадашњи амбасадор Србије у Берлину

Стефан Сурлић, асистент на Факултету политичких наука

Ненад Радичевић, дописник РТС-а из Немачке

Аутор емисије: Горислав Папић

 

Око Око

Аутор:
Горислав Папић, Весна Дамјанић, Стеван Костић, Драгана Игњић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]