Читај ми!

Најбитнији европски избори – ко и како после Ангеле Меркел

Како је Олаф Шолц постао највећи фаворит избора? С ким би могао да прави Владу? Шта евентуални министар спољних послова из редова Зелених доноси Европи а шта Западном Балкану и Србији?

Још три дана остало је до најбитнијег политичког догађаја у Европи; у овој години нема битнијих избора у свету од савезних избора у Немачкој. После 16 година Ангела Меркел одлази са функције канцелара, ко ће је наследити и како? У овом тренутку много је неопредељених бирача, много је опција за састав нове Владе? Која је највероватнија, која је искључена?

Како је Олаф Шолц постао највећи фаворит избора? С ким би могао да прави Владу? Шта евентуални министар спољних послова из редова Зелених доноси Европи а шта Западном Балкану и Србији? Да ли је прерано отписивати ЦДУ и да ли странка канцеларке Меркел ипак има шансе за пети узастопни мандат?

Гости:

Мирослав Стојановић, новинар, дугогодишњи дописник Политике из Бона

Бојан Предојевић, економиста, члан УО Форума Србија - Немачка

Петар Ћурчић, историчар,сарадник Института за европске студије

Аутор емисије: Горислав Папић

Око Око

Аутор:
Горислав Папић, Весна Дамјанић, Стеван Костић, Драгана Игњић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]