Читај ми!

Шта се дешава у Удружењу ликовних уметника Србије?

Са једне стране, УЛУС је струковно уметничко друштво са статусом репрезентативног удружења, а са друге - место дугогодишњих неспоразума и судских спорова. Културни дневник истражује најновији сукоб који је започео конфликтним тумачењем судске пресуде.

 

Извештавамо са отварања изложбе "Фрагменти целине" канадске уметнице српског порекла Весне Перуновић у Савременој галерији у Зрењанину. Представљамо романе "Небо је горело" Будимира Поточана о десет априлских дана у Југославији 1941. и "Ви сте сигурно род" Франсоа Гијома Лорена о Србину који је погинуо у Паризу током Другог светског рата. Водимо вас у мадридски музеј Прадо на изложбу радова уметница које су живеле од средине 19. до средине прошлог столећа.

Џез саксофониста, композитор и аранжер Јован Маљоковић који у оквиру Белефа наступа 6. августа на Тргу Републике гост је Културног дневника.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп културе, дизајна, нових технологија... Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник Драгана Пантић
Реализатор Ернестина Глигоријевић
Монтажер Аника Тесла

Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]