Читај ми!

Ко контролише градилишта

У Београдској хроници погледајте,

Након што се урушила зграда у Дубљанској улици због проблема на градилишту у суседству, многи се питају да ли је могуће предупредити такве проблеме. Коме пријавити проблеме у згради за које сумњате да су изазвани радовима на градилишту у близини? Како препознати опасне знакове на које треба реаговати и шта је нормално, слегање зграде, а шта је знак за узбуну. Како су решавани слични проблеми у Београду и како у томе може да помогне Градски, завод за вештачење, рећи ће нам директор завода Владо Секулић.

Тамо где нема довољно ватрогасаца, на сцену ступају добровољна ватрогасна друштва. Едукују, помажу, такмиче се, друже и што је најважније гасе пожар ако затреба. Колико их има, како, су организовани и ко су њихови чланови.

Како је пропала породица чувене Софке Боре Станковића? Ко је био Хаџи Трифун, како је изгледало Врање и колико се променио положај жена? Шта је свевремено у делима овог писца, постоји ли колективни грех, а шта је лична прича рећи ће нам редитељ филма Нечиста крв - грех предака Милутин Петровић.

Уредник и водитељ Ана Манојловић.