Читај ми!

Плавоптичасти пут око света!

У свакој сезони летимо високо, ронимо дубоко и откривамо свет на један сасвим плавоптичасти начин! А где смо све путовали у 18. сезони, погледајте у нашем другом специјалу, у суботу, 12. јуна, у 11.50, на Првом програму РТС-а.

У 18. сезони путовали смо, не само по удаљеним државама, већ и по нашем региону. Кренули смо од наше драге Србије, преко суседних држава Хрватске и Северне Македоније, па онда кроз Словачку, Финску, Данску и Монако, како бисмо дошли до далеке Панаме, Камбоџе, Новг Зеланда и Демократске Републике Конго.

На нашем пропутовању, открили смо разне занимљивости и нашли одговоре на многа питања. Рецимо... ко једе тавче на гравче, а ко пржи тарантуле и змије? Где се налази Хум, најмањи град на свету? Одакле је чувени писац бајки Ханс Кристијан Андерсен? Где расте коцкасто дрвеће, а где живе најмањи делфини? Ко спрема јело моамбе, а ко то слави Дан неуспеха? Како се зову људи из Монака? И која све богатства имамо у нашој дивној Србији?

Одговоре вам нудимо у суботу, 12. јуна 2021. године у 11.50 на Првом програму Телевизије Србије! Пишите нам на е-mail: plava.ptica@rts.rs, на нашу фејсбук страницу или на нашу добро познату адресу: Таковска 10, 11 000 Београд, са назнаком "за емисију‚ Плава птица".

О "Плавој птици" брину: уреднице и сценаристкиње Дуња Петровић и Јелена Попадић Сумић, редитељ Миодраг Коларић, глумци: Осман Ахмед, Борка Томовић, Андријана Оливерић, Марија Меденица и Мирослав Петровић, сценографкиње Мира Андрејевић и Тања Ивановић, костимографкиња Александра Стошић Крстовић, композитор Драгољуб Илић, монтажерка Нада Додиг Зилџић и многи други.

Лет, лет до следеће суботе у 11 и 50!

Плава птица Плава птица

Аутор:
РТС

Плава птица и даље лети сваке суботе у 12:05 на Првом програму Телевизије Србије! Сви другарићи добро знају да у плавоптичастом лету увек могу да уживају у разним авантурама, сазнањима и доброј музици. [ детаљније ]