Читај ми!

Камерама против несрећа у градском превозу

У Београдској хроници данас погледајте.

Да ли би више камера које снимају трећа и четврта врата на аутобусима смањила број несрећа у јавном превозу? Шта заправо виде возачи само уз помоћ ретровизора и колико гужве на станицама и лоше време утичу на прегледност излаза и улаза на станицама. Гости Београдске хронике су Дамир Окановић из Комитета за безбедност саобраћаја и Јовица Васиљевић из Секретаријата за јавни превоз. Разговарамо о иницијативи да камере које снимају врата буду обавезне у свим возилима.

И ове године делегација Европске уније у Србији организује наградни конкурс "Еуро Мјуза". Старији од 15 година могу да се пријаве и отпевају омиљену евровизијску песму. Ко и како бира победника гледате у данашњој емисији.

Знате ли ко су слемери? У Београдској хроници видећете ко данас пише, а ко чита поезију? Како изгледа вече у којој се поезија изводи уз перформанс?

Истраживали смо које су најкритичније тачке на канализационој мрежи Београда. Које су најстарије цеви, колико кошта санација и да ли проблеми могу унапред да се решавају или само када дође до хаварије.

Обишли смо и Београд на води. Шта је све саграђено, колико је станова је продато и шта кажу они који тамо живе.

Уредник и водитељ Ана Манојловић.

Београдска хроника Београдска хроника

Аутор:
РТС

Београдска хроника увек на страни грађана. Репортери на лицу места, актуелне теме, важни догађаји, ексклузивни гости. [ детаљније ]