Читај ми!

Песма Евровизије 2021, полуфинале 1

У уторак, 18. маја, у 21 час, на првом програму РТС-а у директном преносу из Ротердама гледамо прво полуфинале 65. такмичења за Песму Евровизије.

Представиће се извођачи из шеснаест земаља - Литваније, Словеније, Русије, Шведске, Аустралије, Северне Македоније, Ирске, Кипра, Норвешке, Хрватске, Белгије, Израела, Румуније, Азербејџана, Украјине и Малте.

Песма Евровизије 2021 се одржава под слоганом "Отвори се" (Open up), а Влада Холандије је одобрила да се овогодишње такмичење одржи уз ограничен број гледалаца и уз строго поштовање мера које ће осигурати здравствену безбедност обожавалаца, такмичара, њихових тимова, новинара и организатора.

Захваљујући победи победи Данкана Лоренса на Песми Евровизије 2019. године у Тел Авиву, Холандија је постала домаћин Песме Евровизије 2020. године, али је догађај отказан због пандемије COVID-19. Овог маја, уз појачане мере опреза, холандски град Ротердам угостио је представнике 39 земаља у хали Ахои, која је и раније била домаћин неколико великих догађаја, укључујући такмичење за песму Евровизије 2007. године.

Оба полуфинала (18. и 20. мај), као и велико финале (недеља 22. мај) гледаћемо у директном преносу на РТС-у. Представнице Србије, група Hurricane, наступиће у другом полуфиналу, под редним бројем 9.