Читај ми!

Културни дневник

Гост Културног дневника је Неда Николић, једина жена у Србији која професионално свира фрулу. Десетогодишњу каријеру обележиће 20. маја концертом на Великој сцени Коларчеве задужбине.

У Атријуму Народне библиотеке Србије одржане су две свечаности. Додела награде "Десанка Максимовић", која је ове године припала Саши Радојчићу и свечаност примопредаје поклона британске амбасаде у Београду Народној библиотеци Србије, у знак сећања на осамдесет година од бомбардовања Београда.

Говоримо о филму "Лихвар" редитеља Немање Ћеранића, добитнику Политикине награде "Милутин Чолић" за најбољи филм из домаће продукције на 49. ФЕСТ-у.

Били смо на премијери представе "Демократија" у Београдском драмскoм позоришту и на премијери мјузикла "Последњих пет година" у Опери и театру Мадленијанум.

У Модерној галерији Београд отворена је изложба "Београдски енформел" на којој су приказана капитална дела најважнијих представника тог правца.

Водимо вас у Грчку где је чувени Музеј Акропољ поново отворен за посетиоце.

Уредник: Николина Срећковић
Реализатор: Маја Мандић
Монтажер: Дамјан Паунковић

Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]