Читај ми!

Културни дневник

Престоница ће наредних месец дана бити излагачки простор за педесетак аутора домаће и светске уметничке фотографије, у оквиру петог издања Београдског месеца фотографије. Тим поводом, гост емисије је фотограф Давид Пужадо, директор и један од оснивача Фестивала.

На сцени најстаријег српског позоришта - Књажевско-српског театра у Крагујевцу - почелo је дванаесто издање традиционалне смотре "Јоакимови дани".

Део опуса уметника Владана Радовановића, којим су забележене неоавангардне тежње у стваралаштву овог аутора, изложен је у београдској галерији "Б2".

У овом издању и о "Солидарности као дисрупцији" - централном тематском програму Међународног фестивала кратког филма у немачком Оберхаузену, који је настао као резултат кустоске сарање Београда и Ријеке.

Представљамо нову антрополошку студију "Модерни живот у ударном термину" Илдико Ердеи, која, полазећи од серије "Позориште у кући", анализира утицај телевизије на обликовање југословенске модерности.

Из света нам стиже прича о више стотина уметничких предмета, познатих као бенинске бронзе, које су након једне колонијалне експедиције продаване купцима из различитих делова света, а сада ће бити враћене Нигерији, земљи у којој су настале.

Уредник Јована Јанковић
Реализација Сања Реџић
Монтажа Дамјан Паунковић
Уредник серијала Снежана Стаменковић Јојић

Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]