Читај ми!

Дивља Србија, први део

Најновији серијал емисије Сасвим природно има за циљ да вам приблизи природу коју најмање познајемо, коју ретко виђамо, које се чак и плашимо - то је "Дивља Србија".

Све више људи осећа потребу да бар за викенд оде из града, да прошета шумама, планинама, да проведе време у дивљини. На свим тим местима, где нема много људи и баш због тога, живе друга жива бића. Они гамижу, лете, зује, завијају, брундају и иако им ми природно нисмо у ланцу исхране, до случајних сусрета свакако може доћи. Зато је важно да о њима сазнамо што више, да будемо свесни свих опасности које сусрети са њима доносе, али и свесни тога да смо ми гости на њиховој територији, а не обрнуто.

У четири наставка серијала "Дивља Србија" гледаћете приче о шакалима, вуковима, медведима, инсектима (као што су комарци, крпељи, итд), змијама, птицама.

Све ове животиње заслужују да о њима сазнамо што више и то не само да бисмо заштитили себе, већ и да бисмо очували тај огроман и разнолик фонд живог света који наша земља има. Научници кажу да дивљину треба штитити и "оставити на миру" колико је то могуће, јер последње што желимо јесте да се она окрене против нас.