Читај ми!

Гост првак у квизу Жарко Стевановић

Жарко Стевановић је омиљено ТВ лице свих љубитеља квиза и ова емисија почеће онако како је почела и његова каријера, на тестирању за квиз.

Биће ово прилика да се присети треме, али и да са новим потенцијалним такмичарима решаве задатке и одговара на питања психолога који су саставни део ове провере. После успешно испуњеног задатка, испред споменика Мићи Орловићу једном од легенд квиз такмичења, Жарко је говорио о улози трагача у квизу Потера, о најтежим и најлакшим питањима, о томе колико је изгубио зато што није знао главни састојак сахер торте, о нервирању када нешто не зна, али и о витештву и фер плеју који влада међу учесницима квизова.

Наставак разговора снимљен је у кући у којој данас живи његова мајка, у башти у којој су се окупили старији брат и сестра који су посведочили да је Жарко од малих ногу волео енциклопедије, да се описменио када је има само две године, а да је са три читао деди новине и титлове на серији "Касандра" коју су пратиле мајка и сестра.

И упознавање са девојком Јеленом која је говорила о томе, било је везано за анегдоту о квизу у коме није знао име вође групе Легенде због чега је изгубио велики износ новца. Жарко је први пут испричао емотивну причу о оцу кога није упознао, али и рекао да је породица та којој све дугује, упориште и уточиште без кога данас не би био најмлађи светски првак у квизу.

Аутор Тања Петернек Алексић

ТВ лица ... као сав нормалан свет ТВ лица ... као сав нормалан свет

Аутор:
Тaтjaнa Пeтeрнeк Aлeксић

„Тв лица …као сав нормалан свет,, је на програму РТС-а десет сезона. За то време око 300 личности из јавног живота показало је да успех и популарност нису успели да их промене. [ детаљније ]