Читај ми!

ТВ премијера

Још једна тура

Пред пренос 93. доделе Оскара, гледаоци ће имати ексклузивну прилику да погледају ТВ премијеру филма који је добитник БАФТА награде и овогодишњи кандидат за Оскара у две категорије: за најбољег режисера и најбољи филм ван енглеског говорног пордучја. У питању је остварење данско-шведске продукције - "Још једна тура". (Druk, 2020)

Од стране критике и публике сматран једним од најбољих, ако не и најбољим европским филмом у 2020. години, "Још једна тура" је необична прича о групи професора у кризи средњих година, који испитују теорију да је свој живот могуће унапредити непрестаним одржавањем нивоа алкохола у крви.

Непрестано опијање доводи до различитих ситуација, од забавних и смешних, до опасних. Свако се на свој начин носи са годинама, проблемима на послу и породици, као што свако од њих мора да схвати да ли је алкохол заиста помоћ или још један од проблема.

Улоге за овај филм поверене су Мадсу Микелсену који је носилац "европског Оскара" за најбољег глумца Европске филмске академије у Берлину, као и Томасу Бо Ларсену и Магнусу Милангу.

Режија: Томас Винтерберг

* Реприза доделе Оскара (скраћена верзија) биће као и увек, сутрадан (26. априла) на Другом програму РТС-а у 20.00 ч.