Читај ми!

Културни дневник

Гост Културног дневника је Сава Вемић, бас, који ће 20. априла одржати концерт соло песама на Великој сцени Коларчеве задужбине, уз клавирску пратњу Владимира Глигорића.

Говоримо о књизи "Дигитална технологија у српској уметничкој музици" музиколога Милана Милојковића. Темељну студију из области електро-акустичке музике недавно је објавила Матица српска у оквиру одељења за Сценске уметности и музику.

У Галерији РИМА у Београду, отворена је изложба "Ритам варијације" Немање Николића, чије је исходиште у уметниковом кинематографском искуству.

Биће речи о пројекту "Мали прозор у Мој свет" који представља психо-социјалну анализу дечијег одрастања у времену короне. У оквиру пројекта реализована је пилот епизода на српском и енглеском језику.

Представљамо роман "И жив и мртав" Ивана Златковића. Његови јунаци су хајдуци, а прича је заснована на истинитим догађајима и даје уверљиву социјалну и културну слику друштва између два светска рата.

Сликом идемо у Египат где је пронађен највећи древни град икада ископан у тој земљи. Стручњаци тврде да је реч о једном од најважнијих открића још од ископавања Тутанкамонове гробнице у Долини краљева.

Уредник Николина Срећковић
Реализатор Марко Шотра
Монтажер Дамјан Паунковић

Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]