Читај ми!

Културни дневник

Сваког 3. априла на рођендан Ранка Мунитића додељује се "Трепетало из Трогира" - регионална награда која носи име великог теоретичара, критичара, новинара и историчара уметности Ранка Мунитића.

Вредно признање је, ове године, припало Зорану Ерићу, композитору музике, позоришта, филма, телевизије, балета и кореодрама, за огроман допринос југословенској и српској уметничкој музици. Тим поводом гост Културног дневника је проф. Зоран Ерић.

У Радио Београду је у организацији РТС клуба и Музеја града Београда приређена изложба "Београд шездесет година 20. века", а у Народном позоришту је представљена монографија проф. Владимира Јовановића "Сто година опере Народног позоришта у Београду." У емисији говоримо о Београдском фестивалу игре и наступу кубанске трупе из Хаване "Малпасо", али и о премијери представе "Дан када ја више није било ја" у режији Таре Манић. У емисији представљамо и лауреате годишње награде Југословенског драмског позоришта. Од вести из света запажено место заузима прича о кријумчарима уметнтина које су крадљивци однели са древног локалитета у граду Куско, у Перуу.

Уредник: Светлана Илић
Реализатор: Маја Мандић
Монтажер: Дамјан Паунковић

Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]