Читај ми!

"Позоришне илузије" и друге приче

Екипа представе "Позоришне илузије" у Народном позоришту у Београду, чека повољну епидемијску ситуацију како би пред публиком извелa комад Пјера Корнеја у режији Николе Завишића. О представи, али и о сопственој позоришној илузији говори гост Културног дневника, глумац Никола Вујовић.

Добитник награде "Александар Павловић" за промоцију српске музике у земљи и иностранству је акордеониста Владимир Благојевић, док је флаутисткиња Стана Крстајић добитница Захвалнице за дугогодишњи допринос промоцији савремене српске музике. Поводом 100 година од рођења једног од највећих латиноамеричких писаца Марија Бенедетија, објављен је његов најпознатији роман "Предах". У Неготину ради Крајински књижевни клуб који је издавач часописа за књижевност, културу и уметност "Буктиња". Из Беча стиже прича о градитељу позоришта Лодовику Бурначинију. У емисији и о осталим догађајима из света културе.

Уредник Снежана Стаменковић Јојић
Монтажер Никола Манић
Реализатор Марко Шотра

Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]