Читај ми!

Преживети Ескобара

Све љубитеље ове тематике обрадоваће вест да на Први програм РТС-а стиже још једна узбудљива колумбијска криминалистичка телевизијска серија, заснована на истоименој књизи Џона Хаира Валескеза, главног убице и десне руке Пабла Ескобара. Ово остварење је премијерно приказано у Колумбији на каналу Caracol Television, када је прву епизоду пратило чак 8,4 милиона гледалаца. (Sobreviviendo a Escobar, Alias JJ, 2017)

Серија прати живот Ј.Ј-а након што је постао једини преживели члан „The Extraditables", такозване организације колимбијских нарко-босова. Све почиње падом Пабла Ескобара, када Џеј Џеј одлучује да се преда правди. Већ у затвору мора да се суочи са својим непријатељима и употреби све своје тактике не само да би преживео, већ да би се поново изградио као велики капо у затвору и наставио своју владавину терора. Са преко 1000 задатака које је извршио, што ће рећи исто толико мртвих које је оставио за собом, Ј.Ј. баш није херој за узор, али његова судбина и вештина да преживи више говори о стању у друштву, него о личним врлинама којих он нема.

Због доброг прихватања од стране колумбијске публике, серија је проширена на 69 епизода, од којих су 60 већ биле продате у иностранству. Последња епизода емитована 23. маја 2017. године имала је у просеку укупно 9,8 милиона гледалаца, што је треће место међу најгледанијим програмима у целој Колумбији.

Улоге: Хуан Пабло Урего, Никол Санта Марија, Ампаро Грисалес, Елкин Дијаз...
Режија: Луис Алберто Рестрепо, Андрес Рамирес, Хорхе Сандовал