Читај ми!

Наркос - Мексико

На Први програм РТС-а стиже 10 узбудљивих епизода серије "Наркос - Мексико", као наставак мегапопуларног серијала "Наркос", а прича се након три године из Колумбије сели нешто северније, у Мексико. Главни протагонисти четврте сезоне су мексичка звезда Дијего Луна и амерички глумац Мајкл Пења. (Narcos: Mexico, 2018)

Дијего тумачи улогу наркобоса Мигела Анхела Феликс Гаљарда, који је основао тадашњи најјачи мексички картел, док ће се Мајкл у улози Кикија Камарена борити испред ДЕА - америчке полицијско-обавештајне агенције за сузбијање наркотика. Полазна тачка овог пута је држава у централној Америци, уместо досадашње Јужне Америке, када смо гледали како је изгледало живети у Колумбији у доба Пабла Ескобара.

Прича је фокусирана на само оснивање и јачање злогласног мексичког картела, уз свесрдну помоћ корумпиране владе. Ток радње је овога пута нешто другачији. Све се дешава 80-их година у Гвадалахари и започиње акцијом агента који је прихвативши нову позицију са породицом напустио Калифорнију и преселио се у земљу која је постала једна од најснажнијих кријумчарксих рута на свету. Његова мисија је да ухвати шефа картела у настајању.

За разлику од Колумбијаца, који су одмах кренули с кокаином, изворни производ мексичких картела била је марихуана па тако друштванце Мигела Анхела покушава да повеже породице које контролишу поједине градове и да од њих направи нешто што би се назвало картел.

Серија приказује и како је настала највећа плантажа марихуане која је икада постојала и протезала се на незамисливих 500 хектара, а и како је америчка ДЕА у почетку била потпуно неприпремљена и неспремна за борбу с овакво добро организованом криминалном организацијом.

Оно што посебно може радовати гледаоце је повратак звезда из пређашњих сезона серије "Наркос", иако ће то овог пута бити мање, епизодне улоге.

Улоге: Дијего Луна, Мајкл Пења, Скут Макнаери, Тереза Руиз, Алехандро Еда...

Режија: Крис Бранкато, Карло Бернард, Даг Миро