Читај ми!

С Тамаром у акцији

Акција посвећена породици Баџа, Панчево

У Панчеву живи трочлана породица Баџа. Чедо Баџа, већ више од 10 година, се стара о синовима Озрену и Огњену, након што их је мајка напустила.

Чедо има здравствене проблеме, са кичмом и шећером те је два пута дневно на инсулину. Без икаквих примања, онемогућен је да ради. Старији син Озрен је по пунолетству преузео бригу о породици. Труди се да породици обезбеди основне услове за живот. Све што заради, потроши се углавном на храну и за школовање млађег брата Огњена, који је ученик шестог разреда основне школе.

Ова вредна породица, живи у неусловној кући пуној влаге, без купатила, које никад нису ни имали. Подови су од бетона, а зими се греју на дрва и то само једну просторију, собу у којој се кува и где Чедо спава са млађим Огњеном.

Екипа емисије "С Тамаром у акцији" у потпуности је кућу реновирала и опремила је новом стололаријом, керамиком и санитаријама, подовима, намештајем и белом техником.

Решен је пре свега проблем влаге, урађена је фасада, па ће породица много лакше грејати кућу у зимским месецима. Поред радова у ентеријеру, уз помоћ комуналних предузећа Панчева, кућа је прикључена на градски вод, урађена је септичка јама и комплетно је сређено двориште.
Богата историја и значај Панчева, најбоље се огледа са реке Тамиш која додатно краси ову, некадашњу индустријску престоницу. Незаобилазна прича о Вајферту, индустријско наслеђе, архитектура и богата уметничка ризница Народног музеја, само је део онога што се у Панчеву може доживети.

Зашто је баш Панчево одабрано за снимање неких од најзначајнијих домаћих и страних филмова и како су Удружење љубитеља железнице и Удружење Словенаца "Логарска долина" изабрали баш овај град за своје седиште, сазнаћете у новој епизоди емисије "С Тамаром у акцији".

Емисија "С Тамаром у акцији", емитује се у петак 22. јануара од 21 сат на Првом програму Јавног медијског сервиса.