Читај ми!

До, ре, ми

Домаћини серијала До, ре, ми су анимирани ликови, нотица Ноца и диригентска палица-Феликс, који вас уводе у свет музике и музичкх инструмената.

Сазнајте како звучи који инструмент, како је настао, од чега се прави и којој групи инструмената припада. Какве врсте оркестара постоје, зашто је хармоника дувачки инструмент... Како је могуће да је саксофон дрвени дувачки инструмент а прави се од метала...

Гледаоци ће у серијалу имати прилике да чују мини концерте ученика средње музичке школе Коста Манојловић, студената ФМУ као и извођења Биг бенд оркестра РТС, Васил Хаџиманов бенда, Бенда Владимира Констатиновића и још много занимљивих извођења.

У емисији учествују деца, полазници школе глуме ART BEAT Нермина Ахметовића и деца из ППУ Пегаз.

Сценарио и концепт емисије - Вишња Брадоњић, илустратор је Дејан Мандић, главни аниматор Илија Зипевски, дизајн звука Горан Стифанић, директор фотографије - Слободан Поповић, монтажа Драган Узелац, редитељ Нермин Ахметовић. Продукција ART BEAT.

9. епизода - Камерни ансамбли

Шта је камерна мизика и како је добила име.. Сазнајте шта је вокална, шта инструментална а шта је вокално-инструментална камерна музика.. Које врсте камерних ансамбла постоје и како и због чега су добили име. Шта је клавирски дуо, трио квартет или квинтет.. Зашто је Гете описао камерну музику као разговор четворо разумних људи.. Чућемо како звучи камерни квартет удараљки у изведби студената ФМУ.

Сценарио и концепт емисије - Вишња Брадоњић, илустратор - Дејан Мандић, главни аниматор Илија Зипевски, монтажа Драган Узелац, дизајн звука Горан Стифанић, редитељ Нермин Ахметовић.

Гласове дали: Ноца - Мила Манојловић, Феликс - Нермин Ахмнетовић. Продукција ART BEAT.