Читај ми!

С Тамаром у акцији

Акција за породицу Алић

Каталин (35) је боравећи на одмору у Сокобањи, упознала Драгишу Алића (35). До тада запослен у руднику угља, он доноси одлуку да напусти свој родни град и посао и са изабраницом оде у Кањижу, тачније место Велебит. Одмах налази посао на рибњаку, на коме и данас ради, вредан и хваљен од својих колега.

Уз помоћ свог послодавца, купује стару трошну кућу коју договором отплаћије на вишегодишње рате. Драгишина и Катина породица се из године у годину увећавала, имају Ивану (11), Сању (10), Каћу (9), Барбару (5), Стефана (2) и Филипа (1).

Мајка није запослена, задужена је за бригу о деци и кући. Вредни Драгиша обезбеђује егзистенцију за породицу, чак и прековремено, радећи у надници. Око куће увек нешто ради, јер стара је и трошна, па захтева сталне поправке.

Уз огромну помоћ локалне самоуправе и месне заједнице Велебит, екипа емисије "С Тамаром у акцији" у потпуности је променила стање куће породице Алић.

Јавно предузеће "Потиски водовод" из Хоргоша, бетонирало је све подове у кући, ископана је и избетонирана септичка јама, домаћинство се прикључило на градски водовод. Скинут је кров који је био у веома лошем стању, урађен је додатни серклажни прстен на који је постављена нова "венчаница", која ће носити нови кров.

Уз Тамарине мајсторе, који су мали простор од 40 квадрата уредили тако да је породица добила купатило, кухињу, и две спаваће собе - мајстори општине Кањижа су урадили нови кров и поставили фасаду.

Лепота мултикултуралности, која краси Војводину, а нарочито општину Кањижа, оплемењена је и исказана баш у Велебиту - насељавањем личког становништва пре више десетина година. Како и зашто су баш то место изабрали за свој дом, о култури, традицији, обичајима али и о неким од најлепших специјалитета трпезе, показали су и испричали и најстарији међу њима.

На крајњем северу општине, уз саму границу, простире се Специјални резерват природе "Селевењске пустаре".

Кањижа има чиме да се подичи - позната је по својој бањи али ништа мање и по чувеном природном феномену "цветању Тисе" али и по по зачинској црвеној паприци, штранду, плажи и архитектури....

Нова, 12. емисија "С Тамаром у акцији", на програму је у петак 18. децембра са почетком у 21 час, на Првом програму Јавног сервиса.