Читај ми!

Кухиња мога краја - десета сезона

Од 6. децембра недељом у 15.00, гледаћемо јубиларну десету сезону омиљеног серијала "Кухиња мога краја".

Упознаћете још седам врсних домаћица и успешних дама, које су са радошћу угошћавале једна другу, размењивале рецепте, уживале у дружењу и путовањима кроз Србију и са поносом представиле свака свој крај.

Учеснице нове зоне су: Мирјана Кунтић из Бикова, Гордана Величковић из Велике Иванче, Бранка Ђокић из Коњуха, Јелена Симић из Доњег Дубича, Светлана Терзић из Злакусе, Марија Тадић из Овчар Бање и Жаклина Јанковић из Велишевца.

У првој епизоди упознаћемо се са Мирјаном Кунтић из Бикова. У насељу надомак Суботице, на прелепом Пивчијем салашу, Мирјана ће прва угостити своје другарице. У живописном амбијенту свога имања на коме живи са супругом и старијим сином, ова бивша тенисерка бави се повртарством и узгојем разноврсне живине, морки, ћурки, кокошки.

Будући прави љубитељ животиња посебну пажњу посвећује својим мезимцима - магарици, коњима, јагањцима и прасићима. Ова вредна породица, која са жељом ишчекује повратак млађег сина који живи у Немачкој, служи за пример многима у крају. Мирјана је врсна домаћица у припремању традиционалних буњевачких, мађарских и српских јела, а специјалитет којим је изненадила своје нове другаруце био је "пивчији паприкаш".