Читај ми!

Кошарка - Кв. за ЕП 2022: Србија - Швајцарска

После две утакмице у фебруару у којима је најпре савладана Финска а потом претрпљен пораз од Грузије, кошаркашка репрезентација Србије наставља квалификације за наредни Еуробаскет.

Фиба је због пандемије морала да прилагоди распоред, па ће се у предстојећем "прозору" играти у неколико "балона", по угледу на завршницу сезоне у НБА лиги. Домаћин групе у којој игра Србија је Финска, и то град Еспо у којем је наш тим започео квалификације победом над домаћином. Са Финцима ће се играти још једном, али пре тог меча изабранике Игора Кокошкова очекује дуел са Швајцарском. И не би смело да буде проблема, без обзира на чињеницу да Србија неће бити ни приближно у најбољем саставу. Квалификације за Швајцарце трају већ доста дуго, јер су морали да се пробијају кроз два круга такмичења како би стигли до групе у којој су сада. Ипак, меч првог кола у којем су натерали Грузију да игра продужетке, позива на опрез.

Утакмица се игра у Метро арени у Еспоу, у Финској. Субота, у 15.22 Србија - Швајцарска на Првом програму. Коментатор је Милош Кривокапић.