Читај ми!

Корона вирус и плућа

И ове недеље у РТС ординацији настављамо приче о вирусу корона. Сазнаћете како ковид 19 утиче на плућа, да ли су неке крвне групе заштићеније од инфекције и ко може да донира антиковид плазму, а нутрициониста ће објаснити чему служи црни кумин.

У првом делу емисије, "Корона", своје искуство о борби са упалом плућа поделиће новинарка Нина Радуловић. Она ће испричати како је осетила симптоме, да ли је заразила најбилже, као и да ли неколико месеци касније осећа последице изазване вирусом. Како се препознаје ковид упала плућа, како се лечи и да ли оставља трајне последице откриће др Ана Стојановић, начелница одељења пуломогије КБЦ Бежанијска коса.

У "Ординацији" биће речи о крви. Сазнаћете да ли одређене крве групе имају већу отпорност на вирус корона, како крвна плазма оних који су прележали вирус помаже у лечењу, ко може да донира антиковид плазму, да ли су антитела сигуран показатељ прележане инфекције и још много тога. Све ће објаснити др Милица Јовичић из Института за трансфузију крви Србије.

Тема последњег блока емисије, "Храна као лек", је црни кумин. Нутрициониста Ана Тодоровић разјасниће да ли кумин утиче на имунитет, када помаже, како треба комзумирати уље, а како зачин у праху.

Аутор и водитеље је Марија Поповић.
Редитељ је Ненад Кркелић.

РТС ординација РТС ординација

Аутор:
РТС

"РТС ординација" је изборила позицију јединственог, увек актуелног и поузданог ТВ информатора о здрављу, који "из прве руке" нуди мишљења најрелевантнијих стручњака али и бројне корисне, применљиве информације и савете, које не можете наћи нигде другде. [ детаљније ]