Читај ми!

Културни дневник

Усмена традиција и језик, сценска уметност, друштвена пракса, ритуали и празници, знање и примена знања о природи и универзуму и традиционална уметност јесу области у којима се манифестује нематеријално културно наслеђе.

Наша земља је на Унескову репрезентативну листу, до сада, уписала славу, коло и гусле, а очекује се да и грнчарија Злакусе постане део светске баштине. Тим поводом гост Културног дневника је Данијела Филиповић, етнолог и руководилац Центра за нематеријално културно наслеђе Србије.

У Галерији Сингидунум отворена је зложба "Омаж великанима" Радојке Самарџије. У позоришту "Бора Станковић" у Врању, доделом награда, завршен је 56. Фестивал професоналних позоришта Србије "Јоаким Вујић". На Факултету драмских уметности у Београду почела је четвородневна научна конференција "Трансмедијално приповедање и дигитално мапирање: историја, сећање, идентитет". О премијерном извођењу представе "Догвил" Андраша Урбана у суботичком позоришту "Деже Костолањи", реч критике има Ана Тасић. У Ирској је недавно Национални симфонијски оркестар одржао концерт у Националној концертној дворани, а међу извођачима је била и медицинска сестра Ребека Санчес, талентовани певач фламенка.

Уредник Светлана Илић
Реализатор Сања Реџић
Монтажер Аника Тесла

Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]