Читај ми!

Висцеларне масти

Ово недељно поподне у РТС ординацији као и увек биће место дружења и стицања нових корисних знања. Певачица Илда Шаулић откриће какво је њено искуство са вирусом корона, сазнаћемо зашто су опасне висцеларне масти и како да их се ослободимо, а нутрициониста ће нас научити како да масноће које користимо у исхрани буду што мање штетне.

У првом делу емисије, "Корона", гошћа ће бити певачица Илда Шулић. Она ће отворено говорити о искуству са вирусом корона, да ли је то разлог зашто је изгубила бебу, али и како се бори са тугом због губитка оца, Шабана Шаулића.

У "Ординацији" сазнаћемо шта су висцеларне масноће, зашто су опасне и како да их смањимо. Чућете зашто је потребно измерити обим струка и какве он има везе са здрављем, шта говори анализа јутарњег инсулина, да ли гладовање користи или штети приликом мршављења и још много тога корисног. Све ће објаснити проф. др Дејан Чубрило, професор физиологије и специјалиста медицине спорта.

У добро познатом делу емисије, "Храна као лек", нутрициониста Ђорђе Пејић научиће нас која уља приликом пржења праве високе концентрације штетних материја, које масноће да бирамо када пржимо и печемо храну, али и како да купимо квалитетно маслиново уље.

Аутор и водитељ је Марија Поповић.
Редитељ је Ненад Кркелић.

РТС ординација РТС ординација

Аутор:
РТС

После више од 70 емисија, неколико стотина обрађених тема и готово 1000 гостију и саговорника, ауторка Марија Поповић и њен тим вашег омиљеног шоу програма о здрављу, са нестрпљењем вас очекују у новој, четвртој телевизијској сезони, од 20. октобра. Нове идеје, занимљиви саговорници и корисни савети, које до сада нисте чули. Као и до сада, кроз смех и забаву, учићемо заједно све оно што може да побољша и сачува здравље. [ детаљније ]