Читај ми!

Културни дневник

Гост је глумац Тихомир Станић који у представи "Један Пикасо", недавно премијерно изведеној у позоришту Атеље 212, тумачи насловну улогу.

Видећемо и како је у Српском народном позоришту у Новом Саду било на премијери представе "Бура", коју је по Шекспировој драми режирао Кокан Младеновић.

Пратимо доделу Награде Јован Ћирилов италијанском кореографу Јакопу Годонију за рад приказан на прошлогодишњем Београдском фестивалу игре.

Идемо у галерију Културног центра "Град" где је представљена књига "Великани графичког дизајна Савета и Слободан Машић" и отворена изложба избора њихових оригиналних плаката.

Говоримо о књизи "Хлеб у великом рату" Димитрија Вујадиновића о којој је било речи у РТС Клубу, уз пратећу изложбу фотографија.

Водимо вас у париски Центар Помпиду на изложбу посвећену стопедесетогодишњици рођења Анрија Матиса и у лондонски Vest End, где је враћањем на сцену представе Велики Гетсби отворена јесења позоришна сезона.

Уредник Оливера Милошевић

Монтажер Никола Манић

Реализатор Марко Шотра

 

Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]