Читај ми!

Лева нога и десна ципела

Какве везе имају неред и грисине? Одакле потиче пиће кумис? Зашто се хрчак зове баш тако? Одговоре на ова и још многа питања, откријте у новој епизоди "Плаве птице", у суботу, 7. новембра у 12.05, на Првом програму Телевизије Србије.

Борка је спремна. Куварица је спремна. Госпођа Ж је рођена спремна. Једино што се чека је... Осман. Он, не само што касни, већ у емисију долази у распареним ципелама. И не само ципелама, већ и у различитим чарапама. Фијока му је била у толиком лому да није могао да нађе две исте чарапе, па се снашао како је знао.

Оно што госпођа Ж зна много боље од Османа јесте да не постоје никакве фијоке, већ само фиоке, због чега ће му, наравно, одржати праву лекцију. А лекцију о нереду одржала би му Борка, само да не морају да путују у Казахстан.

О Казахстану ћемо открити баш свашта: и да постоји чудно јело бешбармак, и да им је чувен спорт куз кумај, и да им је заштитни знак снежни леопард, и још много тога. Један од казахстанских појмова ће нам чак и нацртати Осман, како бисмо га што лакше упамтили.

Наша куваричица, с друге стране, неће спремати ништа казахстанско, али свакако ће нас изненадити новим специјалитетом. И то нарочито Османа. Господин Џ ће и овога пута имати нову питалицу, Осман нови трик, а гусарска посада ће испунити жељу нашој 9-годишњој гледатељки и рећи јој штошта о хрчцима.

Зато не пропустите нову епизоду "Плаве птице" у суботу, 7. новембра 2020. године у 12.05 на Првом програму Телевизије Србије. Све наше епизоде можете погледати на нашем званичном youtube каналу, као и на нашој платформи www.rtsplaneta.rs. Пишите нам на е-mail: plava.ptica@rts.rs, на нашу фејсбук страницу или на нашу добро познату адресу: Таковска 10, 11 000 Београд, са назнаком "за емисију‚ Плава птица".

О "Плавој птици" брину: уреднице и сценаристкиње Дуња Петровић и Јелена Попадић Сумић, редитељ Миодраг Коларић, глумци: Осман Ахмед, Борка Томовић, Андријана Оливерић, Марија Меденица и Мирослав Петровић, сценографкиње Мира Андрејевић и Тања Ивановић, костимографкиња Александра Стошић Крстовић, композитор Драгољуб Илић, монтажерка Нада Додиг Зилџић и многи други.

Лет, лет до следеће суботе у 12 и 5!

 

Плава птица Плава птица

Аутор:
РТС

Плава птица и даље лети сваке суботе у 12:05 на Првом програму Телевизије Србије! Сви другарићи добро знају да у плавоптичастом лету увек могу да уживају у разним авантурама, сазнањима и доброј музици. [ детаљније ]