Читај ми!

Традицијом до успеха

Агроекономија нас учи како да искористимо могућноси у производњи хране и пронађемо најбоље место на тржишту.

Природни услови, знање, мотивација, амбиција, традиција у породици, и и организација - важне су карике које воде ка успеху. Такозвани мали произвођачи могу да остваре профит ако су део кооперативе која укрупњава производ, или ако традиционалне специјалитете нуде на трпези еко-етно туризма. Зато у овом издању Знања имања говоре:

Милијана Шеклер, из села Рудно са Голије, како је своје вештине преточила у породични бизнис и освојила награду "Јака жена".

Вукичевичи из Гуче, шта је све потребно да напредује и породица и посао и њихови кооперанти.

Драгослав и Мира Лалић из села Јасенице код Неготина, зашто су њихови сиреви од млека од беле козе важни на трпези винског туризма.

Милан Тешић из Јарка код Сремске Митровице, шта моће да унапреди четврта генерација повртара.

Јелена Јакши - филолог и мама, какви су изазови у веселим залогајима.

Уредник: Јасмина Никитовић Стојичић
Новинари: Јелена Вукобрат, Драгана Попов, Љиљана М. Петровић

Знање имање Знање имање

Аутор:
Јасмина Никитовић Стојичић

Храна је наша потреба и задовољство, а како да постане добар бизнис? Да ли је у пољопривреди извозна шанса Србије и колико је препознајемо? [ детаљније ]