Читај ми!

Лавров, слатка језа светске дипломатије

Уместо у Београд Сергеј Лавров ће морати у самоизолацију због контакта са особом која је имала корона вирус

Андреј Громико био је лице руске односно тада совјетске спољне политике пуних 28 година; Сергеј Лавров већ 16 година министар је спољних послова Руске Федерације а западни медији га називају недокучивим лицем руске дипломатије. Лавров је јуче и данас у Атини а сутра и прекосутра требало је да буде гост Београда. Међутим, последња вест је да ће уместо у Београд Сергеј Лавров морати у самоизолацију због контакта са особом која је имала корона вирус. Погледајте портрет Сергеја Лаврова.

Русија је једина земља која може да утиче на обе стране у сукобу око Нагорно Карабаха а Србија је држава која због различитих ствари има разумевања за обе стране у овом историјском конфликту.

У Србији Јермени живе још од 13. столећа али се највећи талас досељавања догодио после турског геноцида у другој деценији 20. века. С друге стране, у београдском парку Ташмајдан поред споменику писцу Милораду Павићу налази се и споменик Хејдару Алијеву, оцу данашњег председника Азербејџана а ова држава је у последње време све више, економски присутна у Србији. Београдским Јермени и Азербејџанци говоре за Око магазин.

Оне носе пушке, пролазе тешке обуке и бирају родове који су до јуче били искључиво резервисани за мушкарце. Жене у војсци Србије доказале су се међу војним лекарима, пешадинцима, пилотима, а однедавно и у речној флотили. Једна поручница и једна потпоручница постале су прве жене рониоци у војсци Србије. Како је ронити у мутном и хладном Дунаву, шта је то сестрински конопац и може ли жена да демонтира мину испод брода.

Уредник емисије: Горислав Папић

Око Магазин Око Магазин

Аутор:
Горислав Папић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]