Читај ми!

На путу за Монтевидео

Трећа епизода: Воз којим путује наша фудбласка делегација се изненада зауставља да би се, под пратњом жандармерије, у њега укрцале Баруница Хелена Клодовска (Бојана Грегорић) и њена госпођа мајка (Божидарка Фрајт).

У возу настаје пометња због две атрактивне даме. Живковић (Никола Ђуричко) и Хаџи (Срђан Тимаров) на све начине покушавају да се додворе Баруници, ипак, она ће показати симпатије према неком другом.

Фудбалери импровизују заједнички курс шпанског како би се што боље припремили за боравак у Уругвају. Два путника џепароша задобијају поверење Малог Станоја (Предраг Васић) који се још увек крије у поштанском вагону воза. Нестаје Живковићева торба пуна новца....

Истовремено на Чубуру по први пут стиже аутобус, што је изазвало велику радост и радозналост комшилука, али и газда Боћину (Бранимир Брстина) несмотреност која га је замало коштала живота. Ели (Тамара Драгичевић) долази код Росе (Данина Јефтић) и позива је да иду заједно на море које Роса никада у свом животу није видела.

У овој епизоди се појављују и позната хрватска глумица старије генерације Божидарка Фрајт, као Баруницина мајка, и њена ћерка Бојана Грегорић у улози Барунице Хелене.