Читај ми!

Корона и деца

После неколико месеци паузе РТС ординација враћа се на мале екране. У првој емисији нове сезоне очекује вас невероватна прича о искуству човека који је због корона вируса био 34 дана на респиратору. Сазнаћете како вирус covid 19 утиче на здравље деце, а на крају ће бити речи о храни - како семенке утичу на хормонску неравнотежу код жена.

Нови блок емисије РТС ординација, "Корона", биће посвећен исповестима оних који су имали сусрет и борбу са тим вирусом. О свом искуству говориће Горан Стевановић који је у Клиничком центру Ниш провео 75 дана борећи се са вирусом корона, а чак 34 дана провео је на респиратору. Са њим у студију биће и лекар који је водио лечење, др Стева Станишић, инфектолог и анестезиолог. Да ли се уплашила, али и како се излечила од ковида 19 откриће и водитељка РТС-а, Ивона Пантелић.

У другом делу емисије, "Ординација", о деци и њиховој борби са вирусом корона говориће др Снежана Рсовац, педијатар и пулмолог, из Универзитетске дечије клинике "Тиршова". Сазнаћете колико се често догађа да деца морају на респиратор, који су симптоми карактеристични за одређене узрасте, да ли вирус оставља трајне последице и још много тога важног и корисног.

У добро познатом делу емисије, "Храна као лек", нутрициониста Марија Стајић откриће како семенке могу олакшати хормонску неравнотежу код жена.

Аутор и водитељ је Марија Поповић.
Редитељ је Ненад Кркелић.

РТС ординација РТС ординација

Аутор:
РТС

После више од 70 емисија, неколико стотина обрађених тема и готово 1000 гостију и саговорника, ауторка Марија Поповић и њен тим вашег омиљеног шоу програма о здрављу, са нестрпљењем вас очекују у новој, четвртој телевизијској сезони, од 20. октобра. Нове идеје, занимљиви саговорници и корисни савети, које до сада нисте чули. Као и до сада, кроз смех и забаву, учићемо заједно све оно што може да побољша и сачува здравље. [ детаљније ]