Филм

Хладни јул

Мајкл К. Хол, Сем Шепард и Дон Џонсон чине невероватан глумачки трио у напетом трилеру редитеља Џима Микла "Хладни јул". Редитељ Џим Микл направио је озбиљну пометњу у свету филма остварењем "Ми смо то што смо" (We Are What We Are), римејком класика који не само да је добио добре критике, већ је "и сам филмски материјал непоновљив и иновативан". (Cold in July, 2014)

Његов четврти филм, остварење Хладни јул представља прави, узбудљиви вестерн филм.

Мајкл К. Хол тумачи лик Ричарда Дејна, смерног, обичног човека чији живот почиње да се распада када случајно устрели уљеза у својој кући.

"Прст ми је само склизнуо", објашњава Дејн у шоку, док локална заједница једва чека да му додели заслуге хероја.

Не поставља се питање подизања оптужнице против њега, локални полицајци су, у најмању руку, захвални што им је један преступник више скинут са врата. Њихова равнодушност је дата као контраст Ричардовом шоку и осећању кривице и убедљиво имплицира на законе о оружју у САД.

Случајно или намерно, убиство ненаоруженог човека представља злочин који може да прође некажњено, али политика се брзо потискује у други план, док се та, наизглед, јасна премиса претвара у филм са много неочекиваних обрта.

Након што отац убијеног (Сем Шепард) дође у град, како би изнео неке скривене претње, Ричард схвата да је он само фигура у много већој и ужасној игри.