Културни дневник

За 8. октобар је заказана прва премијера у Београдском драмском позоришту у овој сезони, представа "Ружни, прљави, зли". Тим поводом је гост Културног дневника сценограф Александар Денић, добитник бројних европских и домаћих награда.

Са њим смо разговарали пред одлазак у Немачку и Аустрију, где ће између осталог, са редитељем Франком Касторфом, радити на постављању најновијег комада Петера Хандкеа.

У емисији ће бити речи и о премијерама "Сељачке опере" у Новосадском позоришту, као и "Председница" у Народном позоришту у Сомбору. У Суботици је почео 27. међународни фестивал позоришта за децу. Том приликом је награда за животно дело уручена писцу и редитељу Владимиру Андрићу. Данас је додељена и награда "Милан Младеновић", на 62. годишњицу рођења овог култног музичара. У Врњачкој бањи је завршен 44. Фестивал филмског сценарија, а у Тршићу је завршен 87. Вуков сабор, једна од најстаријих културних манифестација у Србији. Идемо и у Берлин, где је у времену затворености диско-клубова, сналажљиви Немац осмислио оригинално решење, направио је Теледиско, најмањи клуб на свету, у облику телефонске говорнице.

Уредник Ана Тасић
Реализација Маја Мандић
Монтажа Никола Манић