Културни дневник

У Музеју примењене уметности под слоганом Упорно-отпорно одржава се 42. салон архитектуре. Гости Културног дневника Љиљана Милетић Абрамовић кустос Салона и архитекта Дејан Тодоровић додитник Гран Прија.

27. Фестивал европског филма Палић свечано је затворен филмом ван конкуренције "Хотел Београд" редитеља Константина Статскија. Најбољим остварењима додељене су награде. У Врњачкој Бањи почело је 44. издање Фестивала филмског сценарија. У оквиру другог издања Београд Прајд позоришног фестивала у Београдском драмском позоришту изведена је представа Фине мртве девојке редитеља Патрика Лазића. Редитељ Кристофер Нолан поново помера границе. Пред гледаоцима је његов нови филм - Тенет. У Народном музеју у Прагу отворена је изложба предмета из старог Египта, фокус је на периоду египатског краљевства када су настали велики комплекси пирамида на локалитету Абусиру и на открићима чешких научника на том месту.

Уредник Маја Туцаковић
Монтажа Милош Ачански
Реализација Маја Мандић

Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]