Око економије - Мини Шенген преко Вашингтона

Мини Шенген у нашем региону - слободно кретање људи и робе, без граница и царина, струја из хидроелектране Газиводе и за српске средине, долазак Америчке развојне агенције у Србију - то су, како смо сазнали претходних дана, неки од договора постигнутих економским споразумом који је прошле недеље потписан у Вашингтону.

Када је предвиђена реализација овог споразума, шта конкретно значи примена одлука на економију Србије и колико ће сама примена да зависи од даљих политичких односа и наставка дијалога Београда и Приштине?

Та, али и питања мера које су донете како би се помогло привреди у кризи изазваној епидемијом коронавируса, њиховим ефектима, начину да се сачувају радна места и смањи пад привреде - биће постављена у Оку економије.

Гости су министар финансија Синша Мали, директор у Привредној комори Србије Михаило Весовић и уредница магазина Бизнис и Економетар Радојка Николић.

Са језера Газиводе, о његовом значају за Србе на Косову, извештава репортер РТС-а Андрија Игић.

Емисију води и уређује Весна Дамјанић.

 

Око Око

Аутор:
Горислав Папић, Весна Дамјанић, Стеван Костић, Драгана Игњић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]