Пола године с короном

Чему нас је научила епидемија и како ће свет изгледати кад све ово прође?

Који су све успони и падови стали у више од сто година српско-америчких односа?

 

Свет се већ пола године бори са епидемијом коронавируса. Када ће се та битка завршити, тешко је предвидети, али се сигурно зна да наши животи и наше навике више неће бити исти.

Чули смо наводе да се све ово могло предвидети, како тврди америчко-либански научник Насим Талеб, док контроверзни француски писац Мишел Уелбек пише да ће после епидемије све бити исто, само мало горе. Да ли је у праву? Анализирамо како ће, после короне, изгледати здравство, школство и економија.

Упркос корони, у Америци је у пуном јеку предизборна кампања за председничке изборе.

Председнички кандидат Демократске партије Џо Бајден изабрао је сенаторку из Калифорније Камалу Херис за кандидата за свог потпредседника и она је прва Афроамериканка која је добила такву прилику.

У Србији се сматра да је добро што је у Белој кући Доналд Трамп. Да ли би то од новембра могло да се промени? Док пратимо америчку предизборну кампању, подсећамо на историју односа наше земље и Сједињених Држава.

Око Магазин Око Магазин

Аутор:
Горислав Папић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]