Планетаријум: Мароко, први део

Од централне Америке и Костарике, преко југа Италије и несвакидашњег откривања Напуља - ове суботе "Планетаријум" вас упознаје са атрактивним и необичним обележјима севера Африке.

Узбудљивој причи и упознавању Марока - земље невероватних контраста, посвећене су две епизоде серијала "Планетаријум". У пром делу сторије о Мароку, Лидија Пирошки открива само за вас -главни град Маракеш, планински масив Атлас и пустињу Ерг Чеби, на граници са Алжиром.

Ритам живота Маракеша али и културна традиција овог града готово сваког посетиоца остављају без даха. Од пијаце зачина, обојене свим бојама и мирисима па до ботаничке баште Мажорел - коју је градио Ив Сен Лоран, ово издање емисије "Планетаријум" доноси вам непосредне увиде у готово хармоничну мешавину дивље афричке и најфиније европске културе, која је на том месту остварила готово идеалан суживот.

Из Маракеша, ауторка путописног ТВ серијала "Планетаријум" нас води трасом каравана преко планине Атлас, кроз нетакнуте пределе камене недођије и несвакидашње оазе луксуза које су на рути путника намерника.

На крајњем западу Марока, у пустињи Ерг Чеби, још увек су очувани историјски "караван - сараји", филмски градови и Арзазат, познатији као "Холивуд Африке"...

"Планетаријум " је путописни ТВ серијал, који нуди "читање света" - кроз брижљиво прикупљене утиске и искуства, доживљене посматрањем предела, људи и догађаја, широм планете. Упознајте друге културе, феномене, природу, историју, гастрономију и свакодневни живот - нама далеких, али понекад и блиских предела, градова, земаља света.