Немци маскама не верују

Зашто Немци сматрају да им борба против вируса ограничава слободу

Прошле суботе у Берлину се окупило више од 20 хиљада људи, како би дигли глас против мера којима би требало сузбити коронавирус. За њих је то било питање права и слободе, које им маске, како кажу, одузимају. Откуд толико људи на протесту у земљи која је, по многима, пружила један од најбољих одоговра на пандемију? Да ли је Немцима доста нове нормалности? Истражујемо какве мере Белин предузима, док се прати нови пораст броја заражених.

Више од три века памти једна шума у атару сремског села Моровић. Али није то једино по чему је позната. Простире се на површини већој од 20 хиљада хектара и највећа је храстова шума у Србији. Дрво које је због своје чврстине и отпорности цењено у индустрији, има своју симболику и у традицији. У чему је тајна храста, да ли се сеје или се сади, може ли и жир да донесе зараду? То су само нека од питања на која смо одговоре тражили у Срему.

Објавила је више од 40 наслова. Књижевница и телевизијска водитељка по вокацији, по образовању драматург. Препознатљива по оригиналним и екстравагантним наступима у јавности. Сећамо се Исидоре Бјелице и како је за Око магазин тумачила политичку боиграфију најпознатијег бенда бивше државе.

Уредник Горислав Папић

Око Магазин Око Магазин

Аутор:
Горислав Папић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]