Филм

Револвер

Након одслужења седмогодишње затворске казне, током које је од двојице непознатих затвореника у суседним самицама научио све тајне шаха и вештих превара, коцкар Џејк Грин излази на слободу. (Revolver, 2005)

Будући да је иза решетака доспео заслугом моћног и ексцентричног гангстера, Доротија Мака, Џејк одлучује да измири рачуне. Након што му за коцкарским столом узима новац и јавно га понизи, Џејк закључује да се гангстеру довољно осветио.

Међутим, Мака није тип човека који је спреман да опрости властито понижење, па он за Џејком и његовим братом Билијем, самохраним оцем девојчице Рејчел, пошаље плаћеног убицу Сортера и свог човека Френча Пола. Кад Сортер први пут покуша да убије Џејка, коцкару у помоћ прискаче загонетни Ави и његов корпулентни ортак Зек. А кад од лекара сазнаје да га је Мака отровао и да му преостаје свега три дана живота.

Џејк на наговор Авија и Зека, који му обећавају излечење, пристаје да им се придружи у утеривању дугова. Не слути да ће га то увалити у грдне невоље и да ће се осим с Маком и његовим људима сукобити и с кинеским мафијашем Семом Голдом и његовом партнерком Лили Вокер. Ипак, све можда и није онакво каквим се чини....

Улоге: Џејсон Стејтам, Реј Лиота, Винсент Пасторе, Марк Стронг...
Режија: Гај Ричи