Културни дневник

Гост Културног дневника је маестро Бојан Суђић, директор Музичке продукције РТС-а, професор дириговања на Факултету музичке уметности у Београду и уметнички директор Бемуса. Са њим разговарамо о стању у музици и положају извођача у пандемијској "новој реалности", као и о плановима за наредну сезону.

У Културном дневнику представљамо роман "Маитреји/Бенгалска ноћ" чувеног румунског аутора Мирче Елијаде. Реч је о премијерном преводу на српски језик којим издавачка кућа Геопоетика почиње континуирано објављивање серије Елијадеових романа. Наша тема су мурали - обележја важних догађаја, меморијали, симболи активизма и/ли декоративни прикази. Које је њихово место и улога у јавном простору, као и ликовна вредност? Водимо Вас у Париз, где је после три месеца почео са радом Центар Помпиду, музеј са највећом европском колекцијом савремене уметности.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп културе, дизајна, нових технологија... Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник Драгана Пантић
Реализатор Маја Мандић
Монтажер Зорица Благојев

Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]