Златна идеја: Млади привредници Лесковца

У новој епизоди серијала „Златна идеја" упознајемо вас са младим привредницима који су наставили да развијају породично пословање или учили занат од својих родитеља. Сазнали смо и како је млади научник из Лесковца применио свој докторски рад из Немачке у Србији.

У трећој епизоди серијала Златна ијдеја откривамо како је Владимир Прокоповић након докторских студија у Немачкој одлучио да стечено знање примени у Србији.

Да се предузетник рађа и не боји грешака, потврдио нам је Милан Стаменковић. Он је још као средњошколац одвајао свој џепарац и хонорарне зараде за покретање сопственог бизниса.

Сазнајемо и да је Канцеларија за младе града Лесковца носилац иницијативе повезивања младих предузетника тог округа - Мреже младих привредника.

Да Доња Локошница постане близу и Кинезима потрудила се Марија Милојковић својим идејама за развој туризма и кулинарства у овом надалеко чувеном селу по производњи паприке.

У породици Николић такође се генерације баве производњом и прерадом паприке. Иван Николић је учио посао од свог деде и оца, а пре пет година почео је самостално да ради.

Како се имање чува и гради, открива нам Миодраг Станковић који је пре три године основао компанију Reagro за производњу, продају и прераду воћа.

Упознајемо вас и са причом Немање и Стевице Стојановића који су наследили угоститељски посао од родитеља, као и са младим предузетником Миљаном Костићем који је обновио старо такси удружење, такође, са спортистима који су Лесковац брендирали кроз организацију Ninja cross trail, авантуристичке трке са препрекама у парку пироде Хисар.

Аутор и уредник емисије: Тамара Јаковљевић