Пефкохори у доба короне

Када смо кренули на пут нисмо могли ни да замислимо да ће то бити последња репортажа из Грчке до отварарања граница.

Изабрали смо да обиђемо Халкидики, јер тамо најчешће летују наши људи. План нам је да сазнамо све потребне информације за они који размишљају о томе да ли и када да крену на летовање. Некада је било довољно да знате пут, а онда је дошао ковид и сада је све важно - и где се прелази граница, и како пронаћи безбедан смештај, која су правила понашања на мору и, најважније, шта ако се у Грчкој разболите. Питања су и више него озбиљна, зато су многи већ изабрали одговор - остаће код куће. 

Никада нисмо имали прилику да усред сезоне видимо овакво море. Мирис је исти, али осећај је другачији. Десет дана летовања чека се целе године, то је оно време када човек дође да се одмори и опусти, а да ли је то могуће ако вам све око вас изгледа као да сте погрешили улицу, плажу, хотел, да сте дошли тамо где се из неког разлога не долази. Мораћемо да научимо да живимо са коронавирусом. Ово је изгледа само једна од лекција.

Аутор емисије: Далибор Жарић
Уредник: Горислав Папић

Око Магазин Око Магазин

Аутор:
Горислав Папић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]