Анемија

Нова доза корисних информација о здрављу спремна је за ново дружење у РТС ординацији. Ове недеље ће здрав оброк по свом избору припремати глумица Весна Станковић, а сазнаћете и све детаље о дијагностици и лечењу малокрвности тј. анемије.

У првом делу емисије, "Храна као лек", једно од својих омиљених здравих јела припремаће духовита глумица Весна Станковић. Биће то пуњење паприке, али са небочним пуњењем. Водитељка Марија Поповић направиће мафине који се пеку, а састојке потребне за ове колаче може пронаћи свако. Све о намирницама и јелима објасниће нутрициониста Марија Стајић.

"Ординација" - Централна тема емисије је малокрвност тј. анемија. Проф. др Дејан Чубрило, професор физиологије на Медицинксом факултету у Крагујевцу, говориће о дијагностици, лечењу и исхрани. Сазнаћете које вредности у биохемијским анализама крви указују на проблем, шта је феритин и зашто је он важан, које намирнице помажу и како их треба комбиновати да би се гвожђе из њих искористило, да ли је чувени рецепт бака, ексер у јабуци, делотоворан, да ли треба узимати суплементе гвожђа и још много тога корисног.

Аутор и водитељ је Марија Поповић.
Редитељ емисије је Петар Станојловић.

РТС ординација РТС ординација

Аутор:
РТС

После више од 70 емисија, неколико стотина обрађених тема и готово 1000 гостију и саговорника, ауторка Марија Поповић и њен тим вашег омиљеног шоу програма о здрављу, са нестрпљењем вас очекују у новој, четвртој телевизијској сезони, од 20. октобра. Нове идеје, занимљиви саговорници и корисни савети, које до сада нисте чули. Као и до сада, кроз смех и забаву, учићемо заједно све оно што може да побољша и сачува здравље. [ детаљније ]