Суботица - Равничарска краљица туризма

Тамо на далеком северу, тамо где су се одвајкада сусретали Исток и Запад, на међи царстава, месту раздвајања и спајања народа и обичаја, тамо и данас, постојано и поносито, стоји Суботица.

Горда лепотица, принцеза Севера и моћна краљица бачке равнице у својим недрима крије векове, у срцу чува сећања на минула времена, а лице окреће ка будућности - древна, а ипак нова. Позната, а увек спремна да изненади.

У таквом граду живе генерације Суботичана, негујући дух града, предусретљивост према гостима и новинамали и уживајући у сигурности и уљуљканости војвођанске лепотице.

Она је најсевернији град у Србији и други по броју становника у Војводини. Налази се на око 10 километара од границе са Мађарском и административни је центар Севернобачког округа.

Град је величанствених супротности у архитектури, обичајима, кухињи, култури и природним лепотама...

Град је отворен за све госте - оне који Суботицу први пут посећују или оне који јој се изнова и изнова враћају. И једнима и другима има шта да понуди, део културе и историје им открива а они упорнији могу да пронађу места због којих ће се несумњиво поново вратити.

Град лепоте, културе, елеганције и прича које само чекају да буду откривене.

Уредник: Владимир Новаковић
Аутор текста: Александра Богдановић
Сниматељ: Милош Ранчић
Монтажер: Немања Радић