Јутарњи програм

На крају овог викенда припремамо се за нову радну недељу, отварање понеких граница, полагање мале матуре...

Ко, три дана пре тестирања, зна како изгледа овогодишњи тест за осмаке и ко све мора да га чува да би нетакнут стигао до ђака? О завршним припремама за малу матуру распитујемо се у Министарству провете.

Списак земаља чији држављани могу у Црну Гору је проширен, али на њему и даље нема Србије. Ни "Адрија тур" се неће играти у Црној Гори. Власт у Подгорици позива на дијалог, а Српска православна црква да се литије наставе. Какве дане и недеље очекује, с обзиром да се и Црна Гора припрема за изборе, питамо Милана Кнежевића из Демократског фронта.

Како су се у борбу против расизма умешале култура, кинематографија, књижевност? Ко филтрира историју и цензурише серије? Са Дејаном Ристићем, историчаром пратимо путеве антирасистичке борбе.

Да ли се они који гласају у кафани, на изборима боље проведу? Ове године водимо вас у бирачку мензу.

Деценијама је полицајац, али овога пута није добио признање због рада у униформи. Миладин Бањац је наш рекордер јер је до сада, као хранитељ, збринуо седамнаесторо деце. Упознајемо га око пола 9.
Водимо вас у Таково где се Војска припрема за свечани чин и сазнајемо симболику предаје војних застава.

И симболика, али и порука која спасава живот скривена је у графиту "проверено мин нет" који је откривен на једној београдској фасади. Какве ратне тајне крију градски зидови, једна је од наших тема.

Упознаћете матуранте за понос, видети вез за изложбу и слушати Екстра Нену за крај емисије.

Чекамо вас у 6.00

Уредник и водитељ Нада Гогић