Шабац - опозициона тврђава или најдражи трофеј СНС-а

Избори у Шапцу толико су занимљиви да су се у њих укључили и некадашњи "шабачки ванземаљци", рукометаши некада шампиона Европе Металопластике. Све се своди на питање да ли ће Небојша Зеленовић остати градоначелник или ће напредњаци освојити и Шабац?

Шабац је протекле четири године имао статус јединог опозиционог града у Србији, због Шапца се први пут поцепала идеја бојкота избора, Шабац је данас вероватно највећи локални трофеј за Српску напредну странку. Избори у Шапцу толико су занимљиви да су се у њих укључили и некадашњи шабачки ванземаљци, рукометаши некада шампиона Европе Металопластике. А избори се своде на питање да ли ће Небојша Зеленовић остати градоначелник или ће СНС освојити и Шабац?

Не тражимо помиловање већ одговорност оних који су Десанку Макимовић прогласили нижеразредном у Гимназијама, саопштило је Удружење књижевника Србије. И заиста на вест да је поезија велике српске песникиње избачена из обавезног програма за више разреде Гимназије добили смо најширу могућу лепезу реаговања. Фотографија Десанке Максимовић зато је вероватно најчешће дељена фотографија на друштвеним мрежама у Србији протеклог викенда а љутитим твитом се огласила и председница Владе. Да ли ће то нешто променити и чија су још дела осим Десанкиних била планирана за брисање из гимназијског програма?

Уредник емисије: Горислав Папић

Око Магазин Око Магазин

Аутор:
Горислав Папић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]