С Тамаром у акцији

Акција за породицу Бранковић, Свилош - Беочин

Ђорђе Бранковић је самохрани отац Николе (11) и Анђеле (6). Супруга и мајка их је напустила пре годину дана и од тада немају контакт са њом.

Никола је одличан ђак 4. разреда а Анђела се припрема за полазак у предшколско. Кућа у којој породица Бранковић живи налази се у селу Свилош, на територији општине Беочин.

Глава породице, Ђорђе је одрастао без родитеља и живео у немаштини. Запослен је на одређено време у комуналном предузећу и на тај начин обезбеђује егзистенцију за децу и себе. Иако је вредан и скроман, није успевао да обезбеди потребна средства за адаптацију и сређивање оронуле куће и тиме омогући деци и себи пристојније животне услове... Док је Ђорђе на послу, децу чува комшиница, што додатно оптерећује кућни буџет Бранковића.
Највећи проблем овог породичног дома био је положај објекта - подигнут на незгодном терену. Током времена је, са доње стране куће, зид почео да пуца...

Уз помоћ ЈКП Беочин и уз изузетно прецизан и иновативан план архитекте и главног мајстора Тамариног тима, мајстори беочинског комуналног предузећа најпре су направили бетонски стуб, потом и тротоар око куће, као и нове степенице на улазу у кућу а изилили су и "бетонску кошуљицу". На тај начин, кућа је безбедно "утегнута" неколико дана уочи доласка Тамариног тима мајстора. Бетон се у међувремену добро осушио и био припремљен за даље радове.

Тамара Грујић, ауторка ТВ серијала и националног хуманитарног пројекта "С Тамаром у акцији": "Уз помоћ локалне самоуправе, општине Беочин и ЈКП Беочин, екипа емисије "С Тамаром у акцији" комплетно је реновирала кућу Бранковића, опремила је новим намештајем, белом техником, столаријом и малим кућним апаратима, како бисмо олакшали живот и овој дивној породици. Урађен је и нови кров, фасада, спроведена канализација, повезане су радионица и летња кухиња са кућом..."

Сређена је и очишћена и штала, у коју су, уз помоћ комшија, Тамара и њена екипа довели две козе.

"Посетили смо вилу Равне или Титову вилу, смештену у прелепом амбијенту Фрушке горе, који чува једно од највећих узгајилишта европског јелена. Имали смо прилику да се упознамо са најпознатијим столаром у Србији - мајстором Милетом, који прави дрвене столице за храњење беба и несебично их поклања широм Србије. Видели смо чувену пећину "Бели Мајдан", која се налази у селу Раковац одакле је и столар Миле. Возили смо се скелом, једином везом између Срема и Бачке на том делу Дунава и обишли Парк природе "Бегечку јаму". Општину Беочин, смештену на обронцима Фрушке горе, красе и виногради, те смо посетили и виноградарско село Баноштор." открива Тамара Грујић.

Осму епизоду нове, девете ТВ сезоне серијала "С Тамаром у акцији", посвећену акцији помоћи породици Бранковић - самохраном оцу који са двоје малолетне деце живи у селу Свилош, општина Беочин- погледајте у петак, 5. јуна у 21сат, на Првом програму Јавног медијског сервиса Србије.